Domeinnaam verhuizen

Je hebt al een domeinnaam, maar je bent op zoek naar een echt betrouwbare registrar? Dan is Easyhost de perfecte partner voor jou.
Je domeinnaam verhuizen is heel simpel en vraagt slechts enkele klikken. Bovendien geniet je bij een domeinnaam transfer meteen van onze gratis extra's!

  • Gratis e-mailadressen met je domeinnaam
  • Gratis forwarding naar een andere url (bv. je Facebookpagina)
  • Gratis en onbeperkt subdomeinen toevoegen
  • Volledige controle over de DNS-instellingen

Gratis extra's bij een domeinnaam transfer

Waarom je domeinnaam verhuizen naar Easyhost? Er is een reden waarom onze klanten al meer dan 450.000 domeinnamen bij ons registreren en verhuizen.

E-mailadressen inbegrepen

Verhuis je domeinnaam naar Easyhost en maak zoveel e-mailadressen aan als je wil.

Doorsturen naar andere URL

Zorg ervoor dat de mensen die je domeinnaam invoeren terecht komen op een ander adres zoals je facebook-pagina of een andere bestaande website.

Onbeperkt subdomeinen

Maak onbeperkt subdomeinen aan voor je domeinnaam. Een subdomein is bv. test.easyhost.be of store.easyhost.be

Onmiddellijk transfereren

Vul tijdens het bestelproces meteen je transfercode in en wij ronden de verhuis onmiddellijk voor je af.

Eenvoudig beheer

Pas eenvoudig je DNS-instellingen aan, verander je MX- en A-records én beheer je WHOIS-gegevens via ons handig controlepaneel.

Je domeinnaam verhuizen? Volg deze tips!

Een domeinnaam is gekoppeld aan de domeinhouder, jij dus, en niet aan de registrar, het bedrijf waar jij de domeinnaam geregistreerd hebt. Een domeinnaam kan je dus op elk moment verplaatsen naar een andere provider - je moet de vervaldag niet afwachten.


1. Bereid de transfer van de domeinnaam voor

Een domeinnaam verhuizen is even simpel als een domeinnaam registreren.
Maak de domeinnaam bij de huidige registrar beschikbaar voor een transfer. Die registrar zal je een transfercode geven voor de verhuis.
Wil je een domeinnaam verhuizen die aan een andere domeinhouder toebehoort, en waarmee je een overeenkomst gesloten hebt voor de overdracht van de domeinnaam? Vraag aan de huidige eigenaar om bij zijn huidige registrar een verhuiscode aan te vragen.

Je domeinnaam verhuizen? Volg deze tips!

2. Zoek je domeinnaam op via onze zoeker en kies voor verhuis

Transfercode bij de hand? Geef de code in tijdens het bestelproces en de transfer wordt meteen afgerond.
Nog geen transfercode? Geen probleem! Dit kan je ook achteraf nog doen.
Heb je nog geen domeinnaam? Klik hier om een nieuwe domeinnaam te kopen.

Tip: controleer je registratiegegevens!
Wanneer je een domeinnaam verhuist, krijgen wij, omwille van de privacy, niet alle eigenaars-gegevens mee. De ontbrekende gegevens vullen wij aan op basis van de gegevens die we van jou hebben gekregen.
Vooraleer je je bestelling bevestigt, controleer je dus best even of de gegevens die we aan de domeinnaam koppelen correct zijn. Verbeter ze waar nodig.
Opgelet: gegevens wijzigen nà de verhuis is nog wel mogelijk, maar wordt beschouwd als een nieuwe registratie - met bijhorende kosten!

2. Zoek je domeinnaam op via onze zoeker en kies voor verhuis

3. Bevestig je bestelling

Je krijgt nu automatisch een e-mail, met instructies om de verhuis goed te keuren.
Nadat je de verhuis bij ons bevestigd hebt, zorgen wij voor de rest.

Tip: beheer al je domeinnamen op 1 plaats!
Heb je domeinnamen via verschillende partijen geregistreerd? Kies er dan voor om al je domeinnamen onder te brengen bij Easyhost. Je domeinnamen verhuizen is super easy via onze website te regelen. Het beheer ervan doe je via ons handig controlepaneel. In één oogopslag heb je zo een overzicht van je volledige domeinportefeuille.

3. Bevestig je bestelling

Veelgestelde vragen bij het verhuizen van een domeinnaam

Dat kan prima. Je kan perfect de registratie van je domeinnaam overdragen naar Easyhost, en de daaraan gekoppelde website gewoon laten staan bij je huidige hostingprovider. Tip: bekijk de aantrekkelijke hostingpaketten die Easyhost je aanbiedt.

In principe is de verhuis van een domeinnaam gratis. Easyhost rekent je geen extra kosten voor een domeinnaam transfer. Het is echter wel mogelijk dat het bedrijf waar je domeinnaam nu staat, je wél kosten aanrekent. Vraag dit best op voorhand na.

Dat kan, mits je tot een akkoord komt met de huidige eigenaar. Volg deze stappen:

  1. Zoek uit wie de eigenaar is, via de Whois-database
  2. Contacteer de eigenaar en probeer (eventueel tegen een vergoeding) tot een akkoord voor de domeinnaam overdracht te komen.
  3. Vraag aan de eigenaar om bij zijn huidige domeinnaam provider een transfercode op te vragen voor de verhuis.
  4. Volg de stappen voor een domeintransfer als bij een gewone verhuis van je eigen domeinnaam.

In de WHOIS-databank worden de gegevens van de domeinhouders bijgehouden. Omwille van de privacy worden echter niet alle gegevens getoond. Welke wel en niet getoond worden, is afhankelijk van de registar, het bedrijf waar de domeinnaam geregistreerd staat.
Zo zal je voor een bedrijf wel naam en adre zien, maar geen mailadres. En voor privépersonen worden vaak àlle gegevens publiek verborgen.
Gelukkig wordt er meestal een alternatief geboden, zoals een webformulier, waardoor je de huidige domeinhouder kan contacteren.

Top